Merak edilen sorular

Educathon'a katılım ücretsizdir.
Katılımcılarının farklı eğitim, deneyim ve ilgi alanlarına sahip olmaları fark etmeksizin her birey başvuru yapabilir.
Yarışmaya bireysel başvuru kabul edilmeyecektir. Educathon Eğitim Maratonu’nda takımların üye sayısı en az 2 en fazla 4 kişi olması gerekmektedir.
Bireysel başvuru haricinde takım başvurularında Tüm ekip üyelerinin başvuru formunu doldurması gereklidir.
Her bir katılımcı kayıt aşamasında verdiği kişisel bilgilerin doğru ve kesin olduğunu taahhüt eder, ayrıca etkinlik organizasyonuyla ilgili Educathon organizatörleri tarafından alınan her kararı koşulsuz olarak kabul etmiş sayılır.
Hayır. Etkinlik katılımcıları sadece bir ekibin üyesi olabilirler.
Katılımcıların programa tam katılım sağlamaları ve jüriye sunum yapmaları beklenmektedir.
Eğitimler online platformda ve etkinlik web sayfasında yer alacak ancak etkinlik Adana Sanayi Odası Model Fabrika ve Yenilik Merkezi’nde gerçekleşecektir.
Educathon’da yer alan ekiplerin sunacağı fikirleri, jüri üyeleri değerlendirecektir.
Ekipler, önceki dönemlerde başka bir yarışmada sunulmuş veya hayata geçmiş bir projeyi sunmamayı taahhüt eder.
Her ekibin kendi üyeleri tarafından belirlenmiş bir ekip ismi olmalıdır. Ekip isimleri ve ekiplerin Educathon boyunca davranışları, etik, adil ve eşitlikçi olmalıdır.
Educathon’da dereceye giren fikirlerin fikri mülkiyet hakları Adana Sanayi Odası’na ait olacaktır. Yarışmaya katılan herkes bu hükmü kabul etmiş sayılır.
  • Başvurular öncelikle sistem kontrolünden geçer. Sistem ilk olarak aşama kontrol yapar ve tüm soruların eksiksiz cevaplanıp cevaplanmadığına bakar. Ardından metin tekrarı ve yasaklı kelime taraması yapılır. Son olarak da Takım Üyeleri’nin elektronik posta adresleri ve cep telefonu numaraları üzerinden bir tarama yapılır ve mükerrer başvurular tespit edilir.
  • Sistem kontrolünden geçen başvurular, iş fikrinin sektörü ve aşamasına göre gruplandırıldıktan sonra ön jüri ve çalışma grubu değerlendirmelerine açılır. Programa yapılan iş fikri başvuruları aşağıdaki kriterlere göre değerlendirir:
    • Potansiyel Etki başlığı altında iş fikrinin yaratacağı katma değerin yanı sıra sosyal ve çevresel etkisine de yer verilmektedir. Bu kapsamda başvuru sahiplerine aşağıda belirtilen sorular sorulmakta ve cevaplarına göre 50 puan üzerinden not verilmektedir.
      • Ürün ve hizmetlerinizin sorununu çözdüğü kullanıcıları nasıl tanımlarsınız? Bu tanıma uyan müşteri segmentinin büyüklüğü nedir?
      • İlk kullanıcı veya müşterileriniz kim olacak, yarattığınız çözüme en fazla ihtiyaç duyan segment kimlerdir?
      • İş fikrinizin sağladığı çevresel ve toplumsal faydalar nelerdir? Bu değerleri yaratırken nasıl ölçümlemeyi hedefliyorsunuz?
    • Yenilikçilik başlığı altında iş fikrinin benzerlerinden nasıl farklılaştığı sorgulanmaktadır. Bu çerçevede başvuru sahiplerine aşağıdaki sorular sorulmakta ve cevaplar 25 puan üzerinden değerlendirilmektedir.
      • İnsanlar çözmeyi amaçladığınız bu sorunu şu anda nasıl çözüyorlar? Türkiye’de ve dünyada size en yakın rakip ürünler neler?
      • Siz rakiplerinizden neyi farklı yapacaksınız, nasıl farklılaşacaksınız? Rakiplerinize karşı sizi avantajlı kılacak üstünlüğünüz ve dezavantajlarınız nelerdir?
    • Uygulanabilirlik başlığı altında iş fikrinin hayata geçirilebilirliğine dair aşağıda belirtilen sorulara cevap verilmesi beklenmekte ve değerlendirme 25 puan üzerinden yapılmaktadır.
      • Takımınızın ihtiyaç duyacağı malzeme, servis, iş gücü, finansman vb. gereksinimleri nelerdir? Bu gereksinimleri nasıl karşılamayı planlıyorsunuz?
      • Takımınızda iş fikrinizin uygulanabilir bir projeye dönüşmesini sağlayacak yetkinlikte insanlar var mı?
  • Değerlendirme sonrası ön jüriyi geçen finalistler arasından program kontenjanı dikkate alınarak belirlenecek sayıda Takım, Yarışma Katılımcısı olarak belirlenir ve Educathon etkinliğine asil ve yedek liste ile davet edilir.
  • Mesleki Eğitimde Yenilikçi Yaklaşımlar Yarışmasına seçilmeyen Başvuru Sahipleri’ne seçilmeme nedenlerine ilişkin bir geri bildirim paylaşma zorunluluğu bulunmamaktadır.
Adana' da gerçekleştirilecek fiziksel etkinliğe katılımınız için ulaşım desteği maalesef sağlanmayacaktır.
Etkinlik süresi boyunca sabah kahvaltınız, öğlen yemeği, akşam yemeği ve çeşitli atıştırmalık ikramlarımız olacaktır.
Etkinlik süresi boyunca konaklama ihtiyacınız olmayacaktır. Educathon Türkiye programı 36 saat boyunca aralıksız devam eden bir eğitim maratonudur. Dinlenme ihtiyacınız olduğunda alan içerisinde bulunan armut koltuklarda dinlenebileceksiniz.